Kattevennen

Kattevennen

Toegangspoort Kattevennen

Toegangspoort Kattevennen is één van de vijf toegangspoorten tot het Nationale Park Hoge Kempen, met als natuurthema de macrokosmos. Naast een bezoek aan de Cosmodrome, met zijn nieuwe Cosmodromeshows, kan je er natuurlijk ook fietsen, wandelen of minigolf spelen. Verder kan je lekker relaxen op het gezellige terras van brasserie De Krater met zicht op speeltuin de Speelplaneet. Kortom: heerlijk genieten van rust en ontspanning in deze bosrijke omgeving.

In de onmiddellijke omgeving kan men een bezoek brengen aan de Cosmodrome, skiën op de openluchtskipiste of een adventure parcours in de hoge bomen afleggen. Een leuke speeltuin is ter beschikking van de kinderen en is gelegen aan de toegangspoort van het Nationale Park Hoge Kempen.

BLOSO biedt nog andere sportieve mogelijkheden op het domein.

www.kattevennen.be

Cosmodrome

Vanaf april tot en met november 2013 word je 500 miljoen jaar terug in de tijd meegenomen. Deze zomer hoef je niet langer ver te reizen om levensechte dinosauriërs en hun skeletten van heel dichtbij te zien. Ontdek in Kattevennen alles over de link tussen dino's, stenen én sterren!

Manège

Ruiterclub Genk, met als thuisbasis manège Kattevenia, is één van de oudste ruiterclubs van de provincie. Ruiterclub Genk stond mee aan de wieg van de overkoepelende provinciale organisatie in Limburg, de Kempische Regionale. De KR is een provinciale van de VLP (Vlaamse Liga paardensport).

De manège, eens door de club zelf gebouwd, maakt ondertussen deel uit van Bloso, is gelegen in het prachtige natuurgebied Kattevennen in Genk. Hier is ook één van de poorten van het Nationaal Park Hoge Kempen gevestigd. Domein Kattevenia biedt tal van mogelijkheden en activiteiten voor jong en oud. Je kan er ook terecht voor een hapje en een drankje in taverne Kattevenia.

Fietsroutenetwerk, paardenroutenetwerk

In het groene hart van Limburg en aan de rand van het eerste Nationaal Park van Vlaanderen is de toegangspoort Kattevennen de locatie bij uitstek om te fietsen. Je vindt er verschillende fietsroutes op het Domein zelf, maar je kan ook moeiteloos aansluiten op het alom bekende fietsroutenetwerk. Via dit fietsroutenetwerk ontdek je de mooiste plekjes van het Nationaal Park.

Onze toeristische suggesties

Karting

Zin in een gezonde portie adrenaline? Beleef karting op een gepaste en veilige manier! https://www.kartinggenk.be/

C-mine Genk

Bezoek deze unieke locatie, meer info op http://www.c-mine.be/Bezoek

Bokrijk

Laat je inspireren door het openluchtmuseum, historische huizen, de kunst van ambacht en de Sixties!
Speciale attractie door Time Magazine bekroond tot één van de mooiste plaatsen ter wereld: Fietsen door het water.

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad in Zutendaal (Lietenberg) biedt je een unieke ervaring. Nog nooit op blote voeten in de vrije natuur gelopen? Ga back to basics en ontdek 3 km lang hoe het voelt.

Nederlands